Времето в четвъртък

През нощта валежите в повечето райони ще спрат, а облачността ще е разкъсана. В сутрешните часове облачността от запад ще се увеличава – предимно средна и висока. Около и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни, в отделни райони интензивни превалявания, придружени с гръмотевици и временни усилвания на вятъра. Очакват се и градушки. Вечерта в Западна България валежите и гръмотевичната дейност ще се активизират. Дневните температури слабо ще се понижат и максималните ще са от 23° до 28°. Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към БАН, съобщава Агенция "Фокус".

Времето в четвъртък

Атмосферното налягане слабо ще се понижи и ще остане по-ниско от средното за месец май.



Над Черноморието утре до обяд ще е предимно слънчево. Около и след обяд ще се развива купесто-дъждовна облачност и в много райони ще превали и прегърми. Ще духа слаб източен вятър, който ще се усилва и променя посоката си по време на гръмотевична буря. Максималните температури ще са от 23° до 27°. Вълнението на морето е 1-2 бала, температурата на морската вода 19-21°.

В петък валежите ще продължат, в много райони ще са значителни по количество. Очакват се локални интензивни извалявания, а в източната половина от страната в следобедните часове ще се развият и гръмотевични бури. Ще има градушки. Вятърът временно ще бъде от изток-югоизток, но бързо ще се ориентира от северозапад и с него температурите ще се понижават. В събота северозападният вятър ще се усили. Преваляванията от запад ще отслабнат, по-съществени и придружени с гръмотевици ще са в следобедните часове в Източна България. Хладно време, с по-често значителна облачност и максимални температури предимно между 17° и 22°. В неделя вятърът ще отслабне, но ще остане от северозапад. Облачността ще се разкъса. Превалявания ще има само на отделни места. Температурите ще са почти без промяна, съобщава Агенция "Фокус".