ДПС и Бареков ни агитират от спирки, кофи и стълбове

Множество нарушения на заповедта, с която са определени местата за поставяне на предизборни агитационни материали в Добрич, установи наша проверка по улиците на града.

ДПС и Бареков ни агитират от спирки, кофи и стълбове



Партийни плакати са налепени по кофи за боклук, спирки на градския транспорт, тролейбусни и електрически стълбове. От Община Добрич и фирма "АСА България" ни увериха, че не са давали разрешение за залепянето на предизборни материали върху тяхната собственост. От кметството съобщиха, че предстои да бъде направен оглед и нарушителите ще бъдат санкционирани.

В РИК - Добрич не са постъпвали жалби за поставяне на предизборни агитационни материали на нерегламентираните за целта места в град Добрич, информира председателят на Районната избирателна комисия Ивелина Илиева. Припомняме, че плакати за вота се поставят на сгради, огради и витрини само с разрешение на собственика или управителя на имота.

Единственият сигнал за подобно нарушение в областта, постъпил в РИК - Добрич е за залепени агитационни материали върху читалището в Тервел.

Ето как изглежда Добрич 3 дни преди евроизборите: