Злато и бронз за хвърлячите от Добрич на републиканското за юноши старша възраст

Шампионът на България при младшата възраст Николай Петров дублира титлата си и при по-големите.

Злато и бронз за хвърлячите от Добрич на републиканското за юноши старша възраст

Нови отлични резултати и класирания записаха хвърлячите на СКЛА "Добруджа 99" - Добрич. Вчера и днес в Сливен се проведе националният шампионат по лека атлетика за юноши и девойки старша възраст.



16-годишният Николай Петров спечели първото място и златния медал в тласканете на гюле, побеждавайки по-големите и по-опитните си съперници. Преди 3 дни той стана шампион в същата дисциплина и при младшата възраст. Неговият съотборник Михаил Михалев се класира за финалите и завърши на пето място.

Другия медал за "Добруджа 99" при старшата възраст завоюва Никола Михов. Той стана трети на хвърляне на чук. В същата дисциплина Михаил Димитров е пети.

При девойките старша възраст до финалите достигна Гергана Иванова. Лекоатлетката от Добрич се класира седма на чук.

Припомняме, че в края на миналата седмица възпитаниците на треньора Галин Костадинов спечелиха 2 републикански титли, сребро и бронз от държавния шампионат по лека атлетика за юноши младша възраст.

Последните изпитания за добричлии в Сливен са утре, 15 май. За Балканиадата по лека атлетика за юноши младша възраст се класираха шампионът и вицешампионът на България в тласкането на гюле Николай Петров и Михаил Михалев. Това състезание е последната възможност за двамата да покрият норматива за участие на Летните младежки олимпийски игри в Китай през август. Никола Михов от СКЛА "Добруджа 99" стана шампион при младшата възраст на чук, но тази дисциплина не е включена в програмата на Балканиадата.