Албена ще бъде домакин на 11-то издание на Международния фестивал „Утринна звезда”

Остават 8 дни до крайния срок за подаване на заявки за участие в Международния фестивал на изкуствата

Албена ще бъде домакин на 11-то издание на Международния фестивал „Утринна звезда”

През юни (08.06.-18.06.2014 г.) Албена ще бъде домакин на поредното 11-то издание на Международен фестивал на изкуствата „Утринна звезда”. От организацията на фестивала, в която участва и Сдружение Арт Академия „Утринна звезда”- oфициален член на  Международния Танцов Съвет – CID-UNESCO и Народно читалище „Аврора”-2013 напомнят, че 20 май е крайният срок за подаване на заявките за участие. Регламента за участие може да откриете в интернет страницата на фестивала: http://www.utrinnazvezda.com/


В началото на летния сезон Албена ще бъде светлина от звуци, театър, танци, изобразително изкуство, а участниците - малки и големи артисти ще покажат своя талант в различни жанрове. Форумът се организира с цел да се развият и популяризират изкуствата, той е творческа банка от  информация за дарования, основа за изграждане на  приятелство между артистичните колективи.

Припомняме, че фестивалът е с конкурсен характер, а голямата награда представлява: безплатно пребиваване /нощувки и храна/ на наградения колектив /15 човека/ на Международен фестивал на изкуствата „Утринна звезда” в курорта Албена - 2015. Предвидени са дипломи за всички участници, купи, медали и плакети за 1, 2, 3 място, награда за най-добра хореография и постановка, стипендии и материални награди. Лауреатите и златните медалисти от  2014г. „Утринна звезда ” ще бъдат включени в грандиозен шоу-спектакъл през януари 2015 г. в НДК в София.