4 медала за хвърлячите на "Добруджа 99" на републиканското първенство

Възпитаниците на треньора Галин Костадинов спечелиха 2 титли, сребро и бронз на държавния шампионат по лека атлетика за юноши младша възраст.

4 медала за хвърлячите на "Добруджа 99" на републиканското първенство

Първенството се проведе вчера и днес в Сливен.



Златен медал в тласкането на гюле спечели Николай Петров от СКЛА "Добруджа 99" - Добрич. Републиканската титла му осигурява и класиране за Балканското първенство за юноши младша възраст, което ще се проведе на 15 май, отново в Сливен. На това състезание пред Николай Петров се открива последна възможност за покриване на норматива за Летните младежки олимпийски игри в Китай през август. Личният му рекорд за годината е 16.79 метра, но той многократно на тренировка е хвърлял над норматива - 17.70 метра.

Другия златен медал за "Добруджа 99" на националния шампионат за юноши младша възраст спечели Никола Михов. Той стана шампион на България в дисциплината хвърляне на чук. Никола Михов записа и пето място в тласкането на гюле.

Михаил Михалев завоюва сребърен медал на гюле, а Николай Петров - бронзов на диск.

Още двама хвърлячи на "Добруджа 99" преминаха квалификациите и се класираха за финалите на републиканското първенство. Константин Христов се класира шести на диск, записвайки най-добър личен резултат. Николай Пантелеймонов също се класира за финала и се нареди седми на чук.

На 13 и 14 май в Сливен ще се проведе и държавният шампионат по лека атлетика при старшата възраст. Треньорът на хвърлячите в СКЛА "Добруджа 99" Галин Костадинов ще разчита за нови призови класирания на 9 юноши и 2 девойки.