Премиерът: Наваксваме с "Южен поток"; Вотът на недоверие може да изпревари евроизборите

Преглед на печата: Полицай менте измъкнал Шатката и Хосе от затвора

Премиерът: Наваксваме с "Южен поток"; Вотът на недоверие може да изпревари евроизборите

Стандарт

Премиерът: Наваксваме с "Южен поток"

"Южен поток" е проект, по който работим, в голяма степен наваксахме изоставането, което заварихме в средата на миналата година". Това обяви премиерът Пламен Орешарски след правителственото заседание в Ловеч вчера.
"Всичко, което зависи от нас, сме го направили и продължаваме преговори за постигане на добри, а не каквито и да е условия за българската страна, във всички случаи не такива, каквито заварихме, когато поехме мандатa", подчерта премиерът. "Ако опозицията си бе свършила работата през тези три години и половина, може би отдавна трябваше да бъде построен", обясни и ресорният министър Драгомир Стойнев. Премиерът коментира и вота на недоверие в сектор "Енергетика", който ще бъде внесен от ГЕРБ.

24 Часа

Полицай менте измъкнал Шатката и Хосе от затвора

Сив "Опел Астра" със син полицейски буркан и затъмнени задни стъкла изкарал през арестантския вход двамата бегълци от затвора в София.
Осъденият на 20 години за убийство Николай Николов-Шатката и подсъдимият за въоръжен грабеж гватемалец Хосе Гевара се измъкнали под носа на постовия по време на проливен дъжд и предпразнично настроение на 30 април.
Като в касов холивудски филм колата била шофирана от фалшив полицай с униформа, който показал служебна карта на МВР през прозореца, без дори да бъде проверена от служителите на затвора.

Труд

Вотът на недоверие може да изпревари евроизборите

ГЕРБ ще внесе вота на недоверие срещу кабинета заради хаоса в енергетиката, когато получи отговори от министерството на енергетиката за актуалното състояние на държавните дружества в него. Както и за действията на властта по отношение на газопровода "Южен поток" и удължаването на живота на 5-и и 6-и блок на АЕЦ "Козлодуй". Това са се разбрали в партията в събота, разказаха за "Труд" оттам.
Ако управляващите се забавят с отговорите, се очаква четвъртият поред вот на недоверие срещу правителството да бъде внесен преди евровота на 25 май.

Стандарт

Дама подкара първия влак Видин - Калафат

Дама подкара първия влак по линията Видин - Калафат. Чаровната Дана Тършогойу го управлява от дунавския ни град до румънската гара Голинци и обратно. Стотици се събраха вчера на перона във Видин, за да видят първия пътнически трен, преминал по моста "Нова Европа". Пътниците по новата линия посрещна кметът на Калафат Мирча Гуца. Събитието съвпадна с празника на града. По същото време отново тръгна и влакът между София и Солун. Цената на билета в едната посока е едва 35 лева.

Монитор

Столипиново e най-опасно за туризъм

Пловдивското гето Столипиново е определено за най-опасното място, което може да се посети. Класацията е на британския сайт buyagift.com, публикувана в британския вестник „Дейли мейл". Тя включва десет най-неподходящи за туризъм места по света. С 3234 кражби на автомобили, 141 убийства и 2462 обира за една година пловдивският квартал Столипиново е поставен под номер 1 в класацията на най-опасните места, на които може да отиде човек. „Тук можете да видите купища от боклук, изхвърлен директно от жилищните блокове на фона на постсоциалистическа атмосфера", пише изданието. Освен това движението на каруци е обичайна гледка в квартала.