Още по-масов протест срещу цената на бензина готвят добричлии, включват се и пешеходци

Още по-голям брой участници се очаква да се включат във втория протест срещу високата цена на бензина. Новото тази неделя е, че и пешеходци ще подкрепят инициативата в Добрич.

Още по-масов протест срещу цената на бензина готвят добричлии, включват се и пешеходци
На 20 март (неделя) в Добрич ще се проведе втори протест срещу високата цена на бензина. В първия по улиците на Добрич преминаха над 500 коли и над 1000 участници. До днес над 1500 човека от нашия град заявяват във Фейсбук профила на инициативата, че ще се включат във втория протест.

Протестиращите ще се съберат до пунктовете на вторични суровини в 12 часа. Този път е планирано колите да се разделят на две колони, за да могат да преминат през повече бензиностанции. На всяка от тях участниците в протеста ще зареждат за минимално количество стотинки, ще искат проверка на гумите и измиване на прозорци, като се бавят максимално. Движението по пътищата отново ще е съобразено с изискванията на закона.

Исканията на този протест са: намаляване на цените на всички горива, проверка за безпричинното поскъпване на горивата и проверка за картелни споразумения, проверка на качеството на всички горива и дали отговаря на качеството на горивата в страните, които в момента поддържат високи цени като нашите и най-вече се искат цени, отговарящи на стандарта на живот в България.

Другата новост е, че тази неделя исканията ще бъдат подкрепени и от пешеходци. Засега 200 добричлии заявяват във Фейсбук, че ще се съберат на площад "Тракийски" в 13 часа и ще се присъединят към колите на бензиностанциите на Лукойл и Шел.