Десетки деца се включиха в инициативата „Да дадем живот на дърво”

По повод Международния ден на земята деца от СОУ „Св. Климент Охридски” и СОУ „Димитър Талев” дадоха живот на дърво от хартия пред музея в Градски парк „Свети Георги“

Десетки деца се включиха в инициативата „Да дадем живот на дърво”


„Идеята е да съживим едно дърво от материали, които по принцип хората изхвърлят с лека ръка, а те могат да бъдат много красиви – кашони и вестници, които всъщност имат много красиво естествено излъчване”, сподели Мария Попова – преподавател по изобразително изкуство в СОУ „ Св. Кл. Охридски”, която заедно с колежката си от училище „Д. Талев” Господинка Андонова редовно участва в инициативите на Регионален исторически музей - Добрич. Децата са имали предварителна представа само с какви материали ще работят, но дървото бе изненада за тях.


Те споделиха, че природата има нужда от съживяване, но не само в един ден да се грижим за нея, а постоянно. Учениците бяха категорични, че ние, хората, замърсяваме най-много околната среда и с удоволствие изработват красиви неща от отпадъци.


Цветя, листа, птици и пеперуди от амбалажна хартия, картон, дори от листи от изпитни тестове, намериха ново превъплъщение в дървото, изработено от децата.