3 детски градини и 5 училища се включват в маратона на четенето в библиотеката

За девети пореден път Регионална библиотека „Дора Габе”, по инициатива на Българска библиотечно-информационна асоциация, организира своеобразен маратон на четенето.

3 детски градини и 5 училища се включват в маратона на четенето в библиотеката

През целия месец април, в периода между две важни дати:  2 април - Международен ден на детската книга и Международният ден на книгата и авторското право – 23 април в библиотеката се провеждат разнообразни инициативи - литературни утра, мултимедийни презентации, екскурзии под мотото „Моето първо посещение в библиотеката” и разходка в библиотеката, конкурси, информационни дни, прожекции на филми, експонирани са изложби и тематични витрини.

На 23 април в библиотеката ще се проведе големия Маратон на четенето, който ще бъде открит с деца от ЦДГ № 8, ЦДГ № 9, ЦДГ № 10, които ще представят чрез драматизации своите срещи с книжките и приказките; по-късно текстове от любими свои автори ще четат ученици от ХГ „Св. Св. Кирил и Методий”, СОУ „П.Р.Славейков”, СОУ „Димитър Талев”. В интерактивния кабинет от 11.00 ч. ще се проведе информационен час на тема „Порт Харкорт - Световна столица на книгата за 2014” с ученици от клуб EUREKA при Финансово-стопанска гимназия „В. Левски” и Професионална гимназия по туризъм „П.К.Яворов”.


На 25 април библиотеката ще бъде домакин на Празник на приказките и конкурс на тема „Приказни герои от творчеството на Шарл Перо и Братя Грим” – на рисунки, маски, макети, пана, с организатор Ресурсен център  - Добрич.