Втората ракета на Италия спечели турнира в Добрич, България победи Румъния

Над 1500 зрители от цял свят наблюдаваха на живо турнира, излъчван през видео платформата на Добрич Онлайн.

Втората ракета на Италия спечели турнира в Добрич, България победи Румъния



В спортен комплекс "Русалка" се проведе третото издание на международния турнир по тенис на маса "Андрос БГ - Добрич Опън 2014". Състезанието е включено в календара на Българската и Европейската федерация по тенис на маса, а наградният му фонд този път достигна 7000 лева.

Турнира в Добрич спечели втората ракета на Италия Нягол Стоянов. Втори се класира националът на България Петьо Кръстев, който в края на месеца ще участва на световното първенство по тенис на маса в Япония. Третата позиция заеха загубилите полуфиналисти - Денислав Коджабашев и румънецът Александър Казачу. Наградите на победителите връчиха Михаил Фролошки - генерален секретар на Българска федерация по тенис на маса, Димитър Караиванов - председател на Българска федерация по тенис на маса - ветерани и Ивелина Андреева - управител на "Андрос Билдинг Груп".


Състезателят на "Добруджа" - Добрич Теодор Александров, който е национал на България и също се подготвя за участие на световното първенство в Япония, достигна до 1/4-финалите и се класира пети.


Много емоции и високо спортно майсторство предложиха и надпреварите при ветераните.


Двама добруджанци се представиха отлично и достигнаха до призово класиране. Тодор Краев спечели второто място при състезателите от 40 до 49 години, а Милен Йорданов е трети при 50-59 годишните.


В рамките на събитието се проведе и демонстратина среща между националните отбори по тенис на маса на България и Румъния. Нашият тим се наложи с 3:2. Състезателите и съдийският състав на срещата получиха от организаторите флагчета с герба на град Добрич.