15-годишните у нас двойкаджии по умения за живота; Искат 3 г. условно за Филип Златанов заради тефтерчето

Сидеров пред Ройтерс: Сваляме правителството, ако подкрепи санкции срещу Русия

15-годишните у нас двойкаджии по умения за живота; Искат 3 г. условно за Филип Златанов заради тефтерчето

Стандарт

Плевнелиев: Изтощават армията ни

През последната година българските изтребители са летели толкова, колкото за последните 20 г. Това обяви президентът Росен Плевнелиев, след като откри лаборатория по лазерна физика във Физическия факултет към СУ. "Имаме ситуация, в която, ако в преди е имало по 2-3 извънредни излитания на български самолети годишно, сега те са две-три на седмица. Не става въпрос само за транспортни самолети на Русия, но и за разузнавателни руски полети", заяви главнокомандващият. Той постави въпроса защо това се случва през 2014 г., когато "отдавна живеем в мир и разбирателство в нашия регион". И попита кой има интерес родните самолети да летят извънредно и кой има интерес да навлиза в родното въздушно пространство. "Може би за да не могат да бъдат повече технически годни, може би за да се случат по-скоро ремонтите, които всички очакват да се случат. Може би за да изтощим Българската армия и нейните усилия да бъде технически пригодна и годна", каза Плевнелиев.

Труд

Сидеров пред Ройтерс: Сваляме правителството, ако подкрепи санкции срещу Русия

„Атака" ще работи за свалянето на правителството, ако то подкрепи нов кръг от санкции на Запада срещу Русия заради анексирането на Крим". Това заяви лидерът на партията Волен Сидеров в интервю за агенция Ройтерс.
„Ако сегашното българско правителство подкрепи санкциите, аз ще заема линия на твърда опозиция към него и ще работя за неговото сваляне", допълва още Волен Сидеров в интервюто, цитирано от БГНЕС.

Дума

Искат 3 г. условно за Филип Златанов заради тефтерчето

Прокуратурата поиска 3 години условна присъда за бившия председател на Комисията за противодействие и установяване на конфликт на интереси Филип Златанов, стана ясно вчера след поредно заседание на съда по делото.
Бяха четени свидетелските показания по делото. Бившият председател на КПУКИ Тодор Коларов е заявил в свои свидетелски показания, че решението на комисията е уронило неговия престиж, защото се е появила информация, че е уволнен като председател на КПУКИ.
В показанията си от досъдебната фаза Коларов заявява, че доброволно е поискал да бъде освободен от поста, който заемал в Комисията за конфискация на имущество, придобито от престъпна дейност.

24 Часа

15-годишните у нас двойкаджии по умения за живота

Имам лошо съобщение на 1 април, резултатите от изследването PISA за оценяване на компетентностите да се решават проблеми са много сериозни. Така започна министърът на образованието проф. Анелия Клисарова и допълни, че сме на 43-о място от 44 държави. След нас е само Колумбия.
Участвали са 2122-ма ученици на 15 години от 186 училища през 2012 г. Продължителността на изпита е 40 минути.