Времето в следващите дни

През нощта ще бъде предимно ясно с по-значително увеличение на облачността в Източна България, където на отделни места е възможно слабо да превали. Вятърът ще се ориентира от изток-североизток и с него ще започне да прониква по-студен въздух. Минимални температури между 4° и 9°. Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при БАН, съобщава Агенция "Фокус".

Времето в следващите дни

В сряда през деня облачността ще е променлива. По-значителна ще е в Североизточна България, където на места слабо ще превали. Повече слънчеви часове ще има в Западна България, но привечер и там ще се заоблачи и на места в крайните югозападни райони ще превали. Ще духа слаб източен вятър, в Източна България до умерен; там и дневните температури ще са по-ниски: от 11° до 16°, а в Западна от 16° до 21°.



Над Черноморието утре облачността ще е по-често значителна, на места в северните райони със слаби превалявания. Вятърът ще се ориентира от изток-североизток и с него ще прониква по-студен въздух. Ще е умерен, по северния бряг временно и силен. Температурите ще се понижат и максималните ще са от 11° до 13°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала. Температурата на морската вода е 8°-10°.

В четвъртък облачността ще е по-значителна над западните райони, почти без валежи. В петък ще има разкъсана, предимно значителна, средна и висока облачност. Дневните температури ще се повишат и максималните ще са между 17° и 22°. В събота ще бъде облачно, вятърът от изток ще се усили. Ще превали дъжд, температурите в Северна България чувствително ще се понижат, съобщава Агенция "Фокус".