Украинският национален академичен театър за опера и балет на добричка сцена

По-малко от месец остава до срещата ни с голямото изкуство на артистите от Украинския национален академичен театър за опера и балет „А. Б. Соловяненко“ с главен художествен ръководител н.а. Вадим Писарев.

Украинският национален академичен театър за опера и балет на добричка сцена

На 25 април от 19.00 ч. гражданите на Добрич ще се насладят на една истинска галавечер на класическия балет, която ще се осъществи на сцената на Драматичен театър „Йордан Йовков“. Балетният спектакъл в нашия град е част от турне, което ще премине през няколко български града – Пловдив, Русе, Велико Търново, Стара Загора, София.



Изключително атрактивната двучасовата програма включва „Шопениана“ на Ф. Шопен, „Ромео и Жулиета“ на  П. И. Чайковски, „Горска песен“, „Половецки танци“, Адажио от балета „Парижката Света Богородица“, Адажио от балета „Спартак“,  Гопак от балета „Тарас Булба“. Зрителите ще могат да се насладят на една  неповторима хореография, блестящи костюми, оригинално светлинно и музикално оформление, които в съчетание с невероятния професионализъм на артистите от УНАТОБ „А. Б. Соловяненко“ са сигурна гаранция за едно незабравимо преживяване.

Театърът на Писарев е добре познат на българската публика от 2002 година. Образци на руската и световна балетна класика, умело представени от великолепни артисти, винаги са се радвали на изключителен успех у нас. През 1995 г. с решение на международната организация ЮНЕСКО Вадим Писарев, който е победител на много международни конкурси, е обявен за най-добрия танцьор на годината.

Организатори на балетния спектакъл в Добрич са Музикалнo-продуцентската компания "Жокер медиа" и Община град Добрич. Събитието е под патнонажа на г-жа Детелина Николова – Кмет на Община град Добрич и се осъществява с финансовото съдействие на политическа партия ГЕРБ. Билети за спектакъла се продават на касата на Драматичен театър „Йордан Йовков“ и в мрежите на Еventim.bg.