Над 40 фирми ще участват в „Пчеломания” в Добрич

Над 40 фирми са заявили участие в Осмото издание на „Пчеломания”, организирано от „Добрички панаир” АД. Пет от тях представят фирми от Гърция, Турция, Италия, Чехия, Сърбия, съобщи изпълнителният директор Звезделина Иванова.

Над 40 фирми ще участват в „Пчеломания” в Добрич

Завишен е броят на изложителите в сравнение с предходни години, отчита още г-жа Иванова. „Пчеломания” ще се проведе от 24 до 26 март в СК „Простор”. За откриването на форума и участие в дискусии с пчеларите са поканени зам.-министъра на земеделието Светлана Боянова, представители на ДФ „Земеделие” и браншови организации.


 

Посетителите на „Пчеломания” ще имат възможност да се запознаят с най-новото в пчеларския бизнес – пчелни продукти и инвентар, преработващо оборудване, восъчни основи, микролаборатории за окачествяване, лицензирани майкопроизводители, ветеринарни препарати. Предвидени са дискусии за Общата селскостопанска политика на ЕС, Програмата за развитие на селските райони, Националната програма по пчеларство, както и проблеми и заболявания при пчелните семейства.

 

В рамките на „Пчеломания” организаторите ще връчат отличията „Пчелар на Добруджа” и „Иновации в пчеларството”. По традиция изложението „Пчеломания” ще се открие с конкурс – изложба от детски рисунки под надслов „Медът – сладкото злато на Добруджа”. В нея ще се включат над 200 творби от деца от добричките учебни заведения.