Абитуриентки искат да са като русалки; 12-годишен в болница, пушил марихуана; Деветокласничка скочи от 12-и етаж

Ученици обработват 1100 декара земя; Безработен заплаши да се убие, спасиха го; Откриха лек срещу СПИН и хепатит C

Абитуриентки искат да са като русалки; 12-годишен в болница, пушил марихуана; Деветокласничка скочи от 12-и етаж

24 часа
Абитуриентки искат да са като русалки
Чалгамодата сред абитуриентките отмина, сега хитът са дантелите и прилепналите рокли тип русалка. Това твърдят производителите от Асеновград, известен като Меката на официалните облекла. В града има над 100 шивашки фирми, готови да удовлетворят всякакви капризи.

“Преди 4 г. девойките идваха със снимки на фолкиконите и искаха да правим точни копия на тоалетите им”, обяснява търговката Таня Арванитова. Тази година обаче абитуриентките им показвали рокли от сайтове за пазаруване, качени на мобилните им телефони. Други пък сами си скицирали желаната рокля.

Според асеновградските модисти предпочитанията на госпожиците варират от семпли и изчистени линии до по-натруфени с пайети и камъни “Сваровски”. Голите гърбове, дълбоките цепки и деколтета и тази година са на мода. Масово се купуват дълги рокли. Актуални са телесният цвят, синьо, червено, черно, капучино, прасковено.

В една от най-старите модни къщи в Асеновград са направили първата продажба на абитуриентска рокля още през септември м.г. -дизайнерите често крадат модели едни от други.

12-годишен в болница, пушил марихуана
12-годишно момче, пушило марихуана, е прието минути след 13:00 часа в болницата в Благоевград съобщи БГНЕС.

Сигналът е подаден към 12:50 часа в събота от улица "Липа" в района на ромската махала на Благоевград.

Според първоначалните данни на детето му е прилошало, след като е пушило марихуана. Момчето е със симптоми на стомашно неразположение, има главоболие и е неадекватно.

Има съмнение, че 12-годишният може да е приел екстази.

Оказана му е помощ в Спешно-приемното отделение на болницата в Благоевград.
   
Труд
Ученици обработват 1100 декара земя
Ученици от Професионалната гимназия по аграрни технологии "Цанко Церковски" в Павликени орат и жънат 1100 декара земи с ремонтирани и направени от тях машини.
Младежите сеят пшеница и слънчоглед и продават успешно продукцията си.

В земеделската дейност им помагат и техните учители. Нивите са притежание на училището, което е регистрирано като земеделски производител. Така гимназията си докарва допълнителен доход от около 250 хиляди лева годишно.

Младите земеделци и преподавателите им успели през миналата година да добият 500 кг пшеница и 300 кг слънчоглед от декар. "Не можем да се мерим със земеделските производители, защото няма как да си позволим количествата тор, които те ползват при отглеждане на посевите.

Стандарт
Безработен заплаши да се убие, спасиха го
Мъж извън контрол изправи на нокти жителите на Варна. Валентин се барикадира в дома си и започна да хвърля бутилки и саксии от балкона. Периодично заплашваше да сложи край на живота си. За щастие беше спасен.

Шестчасов психотрилър се разигра в центъра на Варна в събота. За разлика от драмата в Лясковец обаче екшънът завърши с хепиенд без инциденти и пострадали.

Всичко започна рано сутринта, когато безработен мъж се барикадира в мезонета си и заплаши да се самоубие. Апартаментът му се намира на 3-и и 4-и етаж на улица "Цани Гинчев", а сигналът в МВР подадоха съседи. Те алармираха, че 30-годишният Валентин, известен като Водолаза, хвърля бутилки и саксии от балкона. "Плаши да сложи край на живота си", съобщиха ужасени комшии. Светкавично на място пристигнаха полицаи, барети и пожарникари.

Районът беше отцепен и към 10 часа сутринта на място дойдоха пет полицейски коли. Пожарникари опънаха платнище, пристигна и микробус със спецполицаи. Спешно бяха извикани и психолози от лабораторията към Института на МВР. Те обаче не успяха да осъществят никакъв контакт с Вальо. Вбесен, той излезе на терасата на третия етаж и изкрещя неистово: "Искат да ме убият и след това да инсценират самоубийство". При следващото си появяване на балкона пък обяви, че около него дебнат убийци и искат да го упоят. Започна да сипе закани отгоре, че сам ще си види сметката, като скочи от 4-ия етаж. "Иво, нищо не съм направил", извика по едно време Валентин на свой познат на улицата.

Докато младият мъж сипеше най-различни заплахи от балкона, негови съседи се събраха около кооперацията. Имаше камери и случайни минувачи. Двама униформени се качиха на покрива, откъдето се опитаха да проникнат на четвъртия етаж в жилището на лудналия мъж. Усилията им обаче незнайно защо се провалиха. На място беше извикан ключар, който да отвори вратата отвън. Опитите му също удариха на камък, защото вратата се оказа блиндирана.

В 16.10 часа с пожарникарен кран беше вдигнат до балкона офицерът от II РПУ Антон Вълчанов, който беше преоблечен като огнеборец. Това се наложи, защото барикадираният постави условие, че ще преговаря само с пожарникари. Затова и още двама огнеборци бяха заедно с полицая. Само след малко Валентин беше изведен с белезници мирно и кротко през входната врата. След като размени няколко думи с роднини и психолози, мъжът беше отведен с линейка в психиатрията. Според пресцентъра на ОДП Варна мъжът не е с психически отклонения и не е регистриран в здравно заведение.

Новинар
Откриха лек срещу СПИН и хепатит C
Курсът е разработен от египетски военни медици
Човечеството е на път да пребори болестта СПИН, който се превърна в чумата на 20-и век.

Египетски военни лекари сензационно съобщиха, че са създали лек срещу коварната болест. Иновативното лечение, създадено от генерал на медицинската служба на африканската държава Ибрахим Абдел Ати и полковник на ведомството Ахмед Амин, се базира на препарати и апаратура, които се прилагат комбинирано върху пациентите.

Технологията Complete Curing Device (CCD) "проследява" и унищожава вирусите на СПИН и хепатит С, и то за шест месеца. Доказателство, че революционното откритие действа, са проведените експерименти с животни и човек в продължение на 33 месеца. Данните били категорични, че науката вече не е безсилна срещу коварното заболяване и може да предложи лечение.

Медиците посочиха, че методът е разработен в последните 20 години, като 70% от химичните изследвания на медикаментите се извършени в руските лаборатории в Дубна.

Курсът на лечението продължава шест месеца. Отначало пациентът приема медикаменти в продължение на 10 дни, а след това го подновява за 15-25 дни. В зависимост от състоянието му всеки ден по един час болният се подлага на лечение с препарат и после пак медикаменти до изтичане на шестте месеца.

"При всички пациенти, които преминаваха теста, открихме, че след курса на лечение вирусите изчезват от организма", заяви генерал Адбел Ати.
Очаква се в най-скоро време лечението да е достъпно за масово разпространение, което ще спаси милиони болни по целия свят.

Монитор
Проверени са 29 000 превозни средства
Всеки пети моторист кара без каска
Всеки пети моторист кара без каска, това установи масираната акция на Пътна полиция, извършена от 10 до 16 март с цел намаляване на тежките катастрофи.

Проверени са 29 177 моторни превозни средства, като са установени 3226 нарушения.

При полицейската операция са извършени проверки на 402-ма мотористи, като са установени 84 нарушения, свързани с неизползването на обезопасителни каски от мотористите и пътниците, използващи мотоциклети. 326 от пътниците, които са се возили на предна седалка, и 288 на задните седалки са

били без задължителните предпазни колани

От проверените 1460 автомобила с деца в тях са установени 77 случая на неизползване на обезопасителни столчета.

По време на проверките беше извършен контрол на водачите за наличието на задължителна застраховка „Гражданска отговорност” на автомобилистите. За целия период на операцията са съставени 56 акта за установяване на административно нарушения по Кодекса на застраховането. Най много нарушения са констатирани на територията на София – 27 случая на коли без сключена задължителна застраховка „Гражданска отговорност”.

В хода на операцията са установени и редица криминални престъпления: 16 случая на превоз на нелегални имигранти, 9 на притежаване на наркотични вещества, констатирани са 3 случая на транспортиране на крадени стоки, установени са седем души, обявени за издирване. Разкрити са 109 други криминални престъпления, най-вече управление на МПС с концентрация на алкохол в кръвта над 1,2 на хиляда.

Анализът на данните показва повишаване на процента на нарушения, свързани с

неизползване на обезопасителни колани

от пътниците на задни седалки. По-чести са случаите на неизползването на детски обезопасителни системи – от 4,22% за периода на предишната операция, до 5,27% при настоящата.

Констатирани са 2612 нарушения на водачите, които представляват 8,52% от общо проверените превозни средства, като за последната подобна операция процентът е бил 10,2%.

Мелица била хлътнала по по-голямо момче
Деветокласничка скочи от 12-и етаж в Бургас
Сложила край на живота си заради любовна драма
Ученичка в девети клас се самоуби със скок от 12-и етаж. Девойката е загинала на място. Покъртителната драма се разигра в петък вечерта в бургаския комплекс "Славейков". Загиналото момиче е 16-годишната Мелица Василева, която е ученичка в СОУ "Епископ Константин Преславски". Тя е скочила през прозореца на спалнята си. Семейството живее в панелен апартамент на последния етаж в бл. 17 в комплекс "Славейков". Съседи твърдят, че живеели скромно. Познавали ги слабо, тъй като Василеви са нови в квартала. 16-годишната Мелица се отличавала с впечатляваща красота.

Доскоро имала сериозна връзка с по-голямо момче.

Хората от блока често виждали младежът да я изпраща до дома й или да я чака долу пред входа през почивните дни. Девойката била лудо влюбена. Преди няколко дни обаче двамата се разделили. Мелица изпаднала в тежка депресия. Не спирала да плаче и дори престанала да се храни.

Родителите й били силно притеснени. За да й помогнат да превъзмогне любовната драма, те решили да й дадат кратка почивка от училище. Майката се обадила в школото и предупредила, че Мелица ще отсъства на 20 и 21 март, защото има здравословни проблеми.

Трагедията е станала в късните часове в петък. Все още не е ясно дали се е случило нещо друго, което да провокира смъртоносния скок на момичето. Пристигналите на място лекари само констатирали смъртта на Мелица. Според директора на СОУ "Епископ Константин Преславски" Мартин Илиев момичето не е имало никакви проблеми в училище.

Съучениците на девойката са шокирани от новината за самоубийството й. Учителите настояват с децата да поработят психолози.