Две поетеси представят стиховете си в Добрич

Последната поетична книга на Камелия Кондова „Бай Георги има тъжни рамене” ще бъде представена тази вечер от 18 часа в кафе-бар „Добруджа”.

Две поетеси представят стиховете си в Добрич

Тя е финансирана от Община Добрич, издава „Мартине”. Стиховете в нея са от последните 3 – 4 години, форматът е руски, защото всеки може да си я носи в чантата, сподели авторът на среща с журналисти днес. „Не пиша поезия, защото знам какво правя, а я пиша, защото не знам какво правя и когато тя се избистри имам отговор на много въпроси. Това е поредната любовна книга.” На въпрос с какво се занимава сега, Камелия отговаря, че никога не се е занимавал с писане на поезия, „тя просто се случва”, но все пак се занимава с думи – редактор и коректор. Повод да се родят стихове са както присъствието, така и отсъствието на любов.





Ще бъде представена и книгата на Левена Филчева „Не хореят, а хората ми липсват”, чийто редактор е Камелия Кондова. „Поезията за мен е по-важна като съществуване и като четене на друга поезия, а когато аз я пиша е крайна необходимост. Има моменти в които тя е душеспасяваща, помага ти да преодолееш неща, за които няма друг начин за преодоляване. Тепърва още ще откривам какво е за мен поезията”,  споделя Левена Филчева.

Двете поетеси ще представят творчеството си още в София, Пловдив, Гоце Делчев и зад граница: Струмица, Македония, Прага, Чехия и Братислава, Словакия. В предходните дни гостуваха във Варна и Балчик.



Двете поетеси и издателя Николай Мирчев