Втори протест срещу цената на бензина готвят в Добрич

На 20 март (неделя) в Добрич ще се проведе нов протест срещу високата цена на бензина. Първият преди два дни събра над 500 коли и над 1000 участници в нашия град. Във Фейсбук вече започна сериозна подготовката и за новия протест.

Втори протест срещу цената на бензина готвят в Добрич

"Не на високите цени на горивата в България" ще кажат отново добричлии тази неделя. Протестиращите пак ще се съберат до пунктовете на вторични суровини, този път в 12 часа. 

 

На всяка бензиностанция в града участниците ще зареждат за минимално количество стотинки, ще искат проверка на гумите и измиване на прозорци, като се бавят максимално. Движението по пътищата отново ще е съобразено с изискванията на закона.

 

На миналия протест се събрахме много, повече от колкото очакваше всеки от нас, това ни кара да се чувстваме горди граждани на Добрич, надяваме се този път да сме двойно, дори тройно повече, заявяват във Фейсбук организаторите.

 

Ако до 25 март исканията ни не са изпълнени на 27.03.2011 ще затворим пътищата за Варна, Силистра и Ген. Тошево (границата), казват още протестиращите.

 

Техните искания са: намаляване на цените на всички горива, проверка за безпричинното поскъпване на горивата и проверка за картелни споразумения, проверка на качеството на всички горива и дали отговаря на качеството на горивата в страните, които в момента поддържат високи цени като нашите и най-вече се искат цени, отговарящи на стандарта на живот в България.

 

img_6155_600_02