Създават Център за обществена подкрепа в Шабла

Със средства по Проект "Красива България" ще бъде преустроена сградата на бъдещия Център за обществена подкрепа

Създават Център за обществена подкрепа в Шабла

Днес кметът на община Шабла проф. Райна Бърдарева подписа в Министерството на труда и социалната политика договор за финансиране на одобрения проект „Център за обществена подкрепа и превенция на риска  в гр.Шабла“ по мярка М02 „Подобряване на социалната инфраструктура“.

На 29.11.2013 г. стартира кампания за набиране на кандидати за участие по Проект „Красива България“ през 2014г., където община Шабла кандидатства с одобрения вече проект. Класираното проекто-предложение за финансиране и реализация е на стойност 64 742 лв. То има за цел преустройство на част от съществуваща сграда, където ще се предоставят социални услуги, които не са от резидентен тип, а именно „Център за обществена подкрепа“.

Очаква се проектът да приключи до края на 2014 година.



По Проект „Красива България” ще се обновят 40 обекта на обща стойност 6.4 млн. лева през 2014 г. В Националния план за действие по заетостта са предвидени 3 млн. лв., а останалите 3.4 млн. лв. са финансиране от кандидатите, съобщи министърът на труда и социалната политика Хасан Адемов днес в МТСП при подписването на договорите.