ЕРП-тата отиват на прокурор; Министри и социалисти синхронизираха приоритетите си

Преглед на печата: Посмъртен орден за загиналия командос, Преходът „отнесе" кандидат-студентите

ЕРП-тата отиват на прокурор; Министри и социалисти синхронизираха приоритетите си

Дума

Министри и социалисти синхронизираха приоритетите си

Ръководството на БСП, депутати от Коалиция за България и министри от квотата на левицата начело с премиера Пламен Орешарски се събраха на семинар в Боровец, за да синхронизират приоритетите и политиките си. Участниците в срещата се обособиха в работни групи, където дебатираха по теми, свързани с държавността, икономиката, регионалната и социалната политика. Социалната политика продължава да бъде приоритет на правителството и на БСП, заяви лидерът на социалистите Сергей Станишев. Отчитаме, че постигнахме социално размразяване, поясни той. Станишев даде за пример коледните и великденските добавки за пенсионерите, увеличените еднократни помощи за първокласниците, повишаване на парите за отопление на социалнослабите и други.
По думите на Станишев успешно продължават усилията на кабината за разкриване на нови работни места. Досега 25 000 хора без препитание са започнали работата, и то във фирми.

Стандарт

ЕРП-тата отиват на прокурор

Ако до сряда ЕРП-тата не се издължат, ще сезирам Главна прокуратура. Това обяви пред "Стандарт" икономическият министър Драгомир Стойнев. Той предупреди, че ДКВЕР може да предприеме и процедура по отнемане на лиценза на дружествата, дължащи милиони.
Ден преди това ДКЕВР даде ултиматум на електроразпределителните дружества. В рамките на три дни те трябва да платят задълженията си към НЕК, казаха от регулатора. Длъжни са да го направят, заяви и Драгомир Стойнев.

Труд

Посмъртен орден за загиналия командос

Загиналият при изпълнение на дълга си командос Емил Шарков ще бъде награден посмъртно с орден за храброст. Това стана ясно вчера, когато колегите му от специализирания отряд за борба с тероризма го изпратиха в последния му път.
Траурната церемония се проведе с военни почести в православния гробищен парк "Св. Архангел Михаил" в Бояна. Стотици хора си взеха последно сбогом с баретата. Почетна рота на МВР даде пет залпа във въздуха, преди да се спусне в земята ковчегът.
Още от сутринта вчера полицейски патрули бяха завардили подходите към частното гробище. До него по молба на опечалените близки не се допускаха журналисти с камери и фотоапарати.

Монитор

Преходът „отнесе" кандидат-студентите

„Отнесени от прехода" е темата, по която се потиха кандидат-журналистите в Алма матер на предварителния изпит вчера.
Още след 30-ата минута след старта имаше абитуриенти, които започнаха да напускат изпитните зали.
Голяма част от тях не бяха очаровани от темата и съжаляваха, че не им се е паднал някой от другите два варианта. Те бяха „Форумна любов" и „Настроение терминално".
„Не съм наблягала на политически теми, писах за преходите в живота, от гимназията към университета, за прехода от оценките към заплатата", разказа кандидат-журналистка на излизане от Алма матер.