„Нощна приказка“ ще събере децата в кукления театър през април

„Нощна приказка“ ще събере децата в кукления театър през април
Художникът Елисавета Качулева
Спектакълът „Нощна приказка“ по текст на Веселин Анев е поредната творческа провокация за екипа на Държавен куклен театър „Дора Габе“ в Добрич.

Декорите вече са готови, към своя край е и изработването на куклите – дело на Адриана Анева. Със сценографията и костюмите е ангажирана Елисавета Качулева. Автор на музиката е композиторът Андрей Дреников. За реализацията на постановката режисьорът  Веселин Анев е ангажирал актьорите  Ренета  Николова, Бистра Боева и Петър Петков. Репетициите на новия спектакъл ще започнат в края на март, а вероятната дата за премиерата е 11 април.


Убедени сме, че с кукленото изкуство можем да се впишем не само при формирането на естетическия усет на нашите малки зрители. Конкретно с „Нощна приказка“ ни се  иска дискретно да им  представим  и една безспорна истина – в природата на нашата планета всички сме взаимно свързани, макар и на пръв поглед невидимо.  И за това е необходимо  да се отнасяме с обич, разбиране и търпение към всичко, което ни заобикаля - цветя, птици, мъничките животинки. Ще им отправим нашето философско послание с много кукли и изключително атрактивни костюми, сподели директорът  на ДКТ “Дора Габе“ Петър Петков.


Коментирай

Споделете в социалните мрежи:

Google+