Отлично представяне за хвърлячите на Галин Костадинов

Хвърлячите на СКЛА "Добруджа 99" - Добрич приключват успешно зимния сезон с общо 7 медала от републиканските първенства в Добрич и Пловдив - 2 златни, 1 сребърен и 4 бронзови.

Отлично представяне за хвърлячите на Галин Костадинов

През изминалите два дни в Пловдив се проведе националният зимен шампионат по хвърляния на открито. СКЛА "Добруджа 99" се представи общо с 10 състезатели - 6 юноши, 3 девойки и един участник при мъжете. Добричлии спечелиха два медала - златен и бронзов.



Георги Димов стана републикански шампион в дисциплината хвърляне на диск при юношите младша възраст. Той спечели първото място с резултат от 40.32 метра.

Никола Михов е трети в страната при юношите младша възраст в хвърлянето на чук. Добричлията записа 52.30 метра.

При юношите старша възраст трима добруджанци се класираха за финалите. Михаил Димитров остана на крачка от медалите в хвърлянето на чук, завършвайки четвърти. На копие Георги Георгиев и Христо Георгиев са съответно пети и шести, като и двамата подобриха личните си рекорди по време на шампионата в Пловдив.

Две девойки старша възраст също достигнага до финалите на първенството. Йоана Люцканова е шеста на диск, а Гергана Иванова - седма на чук.

При мъжете Станимир Пенков се класира пети в хвърлянето на чук.

Изключително съм доволен от представянето на всички състезатели, сподели треньорът на хвърлячите Галин Костадинов.