Още четири проекта за 235,5 хил. лв. постъпиха в МИГ Добричка

Днес приключи периодът за прием на заявления за подпомагане по мерките от Стратегията за местно развитие на МИГ Добричка, финансирана по Програмата за развитие на селските райони (ПРСР) 2007-2013 г.

Още четири проекта за 235,5 хил. лв. постъпиха в МИГ Добричка

От 28 януари до крайната дата в офиса на МИГ-а бяха внесени общо 4 проектни предложения, по три мерки на програмата.


По мярка 121 „Модернизиране нa земеделските стопанства" са подадени две заявления, включващи инвестиции за закупуване на земеделски инвентар и линия за производство на плодови сокове на обща стойност 91 954 лв. Единият от проектите е внесен като резервен в съответствие с разработените от Държавен фонд „Земеделие” през 2012 г. „Указания за прилагане на мярка 41 "Прилагане на стратегиите за местно развитие" от ПРСР.

По мярка 321 „Основни услуги за населението и икономиката в селските райони" е подадено едно заявление за закупуване на информационно-комуникационни технологии, подадено от Община Добричка на, стойност 40 996 лв.

По мярка 322 „Обновяване и развитие на населените места" кандидатства отново Община Добричка за 102 652 лв., с които ще извърши ремонт и рехабилитация на част от уличната мрежа в 6 населени места от своята територия.