Добрич Онлайн се включва в инициативата „Нормален живот за инвалидите в България!”

Присъединете се към нас, усилието е малко и си струва! Нека покажем, че коренът на името на града ни е дълбоко враснал в сърцата ни и сме обречени да творим добро!

Добрич Онлайн се включва в инициативата „Нормален живот за инвалидите в България!”

Добрич Онлайн става събирателен пункт на благотворителната инициатива Bulgaria Cap Project. Идеята на инициативата е да се събират всякакви пластмасови капачки, които да бъдат рециклирани и със средствата да бъдат закупени различни пособия в помощ на инвалиди. Така градът ни се включва към досегашните 5 български селища, работещи в полза на нуждаещите се. Подобни инициативи има в голяма част от балканските страни.

В офиса на Добрич Онлайн, на ул. „Отец Паисий” 14, събираме пластмасови капачки, които заедно с Bulgaria Cap Project предаваме за рециклиране. Идеята е чрез оползотворяването им да се помогне на всеки един човек, който е в неравностойно положение и няма достатъчно средства да го направи сам. Може да се събират всякакъв вид капачки, независимо от формата, големината и цвета им.

Фирма "Мет Трейдинг" ООД се съгласи да взима и рециклира капачките ни, а в замяна на това да дава средства, с които можем да помогнем на всеки, който има нужда. Тези средства ще се събират в сметка на Bulgaria Cap Project, чиито извлечения ще бъдат прозрачни и видими за всички. Информация за това ще откриете на страницата на проекта във Фейсбук.



Пластмасовите капачки са чиста суровина, малки, по-тежки като обем от шишетата и по-удобни за складиране и пренасяне, която е и причината да се събират точно и само капачките, а не например целите шишета.


Освен това, събирането на капачки може да е занимателно и възпитателно, т.е. полезно и приятно, както го правят съседите в Турция.

Повече за инициативата вижте тук и тук.