Община Добрич и Къщата на виното организират конкурс за Трифон Зарезан

Според регламента за участие, в него могат да се включат производители от Община град Добрич, само със собствени вина – реколта 2013 г.

Община Добрич и Къщата на виното организират конкурс за Трифон Зарезан

Категориите в конкурса са две - за червени и за бели вина, като производителите могат да участват в повече от една категория. Не могат да се конкурират изкуствено ароматизирани вина. Задължително трябва да се посочат сорта или сортовете, от които е произведено виното.

Участниците в конкурса носят проба от всяко вино, с което се състезават.  Пробите трябва да са бистри. Всяка от тях трябва да е в 1 брой стандартна стъклена бутилка 0.750 мл, без етикет.



Проби от напитките се събират до 11 февруари, 17.00 часа в Къщата на виното на адрес: 9300 Добрич, ул. „Васил Левски” № 7 /сградата на стария хлебозавод/. Телефон за допълнителна информация - 0886520138

Вината се оценяват от тричленна комисия от специалисти, съгласно Правилника за устройството и дейността на дегустационните комисии, издаден от  Министерството на земеделието и горите. Във всяка категория се определят І, ІІ и ІІІ-то място. На спечелилите конкурса се връчват грамота и предметна награда. Победителите ще бъдат обявени на 14 февруари 2013 г., 11.00 часа в АЕМО „Старият Добрич”.