600 лв. за лечението на болно дете събра благотворителен концерт в Добрич

Изключително емоционален и изпълнен с много настроение бе четвъртият благотворителен концерт "Да протегнем на Алекс ръка!". Той се състоя на 8 март в залата на общински младежки център "Захари Стоянов" и бе посветен на Деня на мама. Участниците в него - млади таланти от добрички певчески и танцови школи, събраха още почти 600 лева за лечението в Израел на 4-годишната Александра Маркова.

600 лв. за лечението на болно дете събра благотворителен концерт в Добрич

В концерта се включиха над 200 деца, които пяха и танцуваха от сърце. Всяко едно от изпълненията бе посрещано и изпращано от бурни аплодисменти. Красиви песни за мама изпълниха възпитаниците на сдружение "Ръка за таланта" с вокален педагог Стефка Димитрова и на училището по изкуствата СОУ "Свети Климент Охридски" с ръководители Стефка Василева, Милена Пеева и Иванка Стратиева.


 

Този път организаторите на кампанията предложиха на публиката по-различни танци от предните концерти и включиха фолклор. Младите изпълнители от професионален фолклорен танцов ансамбъл "Добруджа" с главен художествен ръководител Стоян Господинов, фолклорен танцов ансамбъл "Добротица" с главен художествен ръководител Александър Александров и младежки фолклорен ансамбъл "Златна Добруджа" от село Крушари с главен художествен ръководител Коста Георгиев зарадваха почитателите си с добруджански, тракийски и шопски танци.

 

Ча-ча и Самба пък представиха чудесните танцьорки от латино клуб "Алегрия" с ръководител Стоян Стоянов. Много аплодисменти предизвикаха изпълненията на малките грации от клуба по спортни танци "МИК Гергана".

 

Концертът приключи с песента "Майка ми" от репертоара на Лили Иванова, изпълнена от Кристина Аврамова от сдружение "Ръка за таланта".

 

18 252 лева е събраната до момента сума за лечението в Израел на Александра Маркова. Банковата сметка на Алекс e: IBAN сметка: в лева BG29UNCR70001502098286, BG23UNCR70001519928740 в евро, BIC: UNCRBGSF, УниКредит Булбанк - клон Добрич.