ВиК - Добрич излиза на свободния пазар на ток, ще спестява по 300 000 лева месечно

На 27 януари, понеделник, в 14.00 часа ще бъдат отворени офертите с крайните цени, предложени от кандидатите да доставят ел. енергия на водното дружество.

ВиК - Добрич излиза на свободния пазар на ток, ще спестява по 300 000 лева месечно

Пред финализиране е идеята на ръководството на ВиК - Добрич за излизане на свободния пазар на ел. енергия. Очаква се тя да бъде факт от началото на март и да доведе до икономии в размер между 280 000 и 300 000 лева месечно. Точната сума ще стане ясна, след като утре се отворят оферите на доставчиците. Кандидатите са 4, като сред тях е и Енерго-про. Основният критерий при избора на доставчик ще бъде най-ниската предложена цена, а под внимание ще се вземе още и срокът на договора.



Управителят на ВиК - Добрич инж. Юлиян Иванов съобщи, че е поел дружеството през август с дълг към Енерго-про в размер на 2 600 000 лева. Цялата сума ще бъде погасена до края на този месец, съобразно сключеното споразумение за разсрочено плащане на натрупаните неплатени сметки за ток.

През тази година промяна в цената на водата в областта няма да има, заяви управителят на ВиК - Добрич инж. Юлиян Иванов. Въпреки очакваното намаление на разходите за ток на дружеството, цената на водата не може да бъде понижена, тъй като ВиК има да погася стари задължения към доставчици, банки и други. За разлика от много други водни дружества в страната, които предвиждат поскъпване на водата, при нас цената ще се задържи същата, обеща Иванов.

Очаквайте утре видеоинтервю с управителя на ВиК - Добрич инж. Юлиян Иванов.