И Генерал Тошево с интегриран план за градско възстановяване и развитие

Едно от основните изисквания към общините през новия програмен период 2014-2020 за достъп до финансовите инструменти на Европейски съюз е наличието на интегриран подход в областта на градското развитие.

И Генерал Тошево с интегриран план за градско възстановяване и развитие

Община Генерал Тошево защити пред управляващия орган проект „Интегриран план за градско възстановяване и развитие на град Генерал Тошево” по приоритетна ос Техническа помощ. Сключен е договор, като общата сума на проекта е 199 774 лв. и  продължителност 18 месеца. Започнаха и процедурите по избор на изпълнители, съобщават от общината.


С осъществяването на дейностите по проекта, град Генерал Тошево ще има своя цялостна визия, отразяваща представата на гражданите за желаното състояние на местната икономика, физическа среда и обществени отношения. В синхрон с тях и  стратегическите цели на общината ще се създаде интегрирана градска среда, като фундамент за устойчиво развитие и подход, който ще оптимизира управлението на човешки и финансови ресурси. Именно по този начин ще бъдат задоволени потребностите на жителите на града за развитие на ключови икономически и социални сектори,  носещи безспорни ползи на обществото.