20 000 лева награден фонд на "Албена къп"

20 000 лева е наградният фонд тази година на аматьорските турнири „Албена къп” в едноименния курортен комплекс, който тази година става на 45 години.

20 000 лева награден фонд на "Албена къп"

През юбилейната година за първи път ще се проведат състезания в три вида спорт:  минифутбол, баскетбол 3 на 3 и тенис на маса. Всеки участник в спортните прояви ще получи рекламен спортен екип от организаторите. Участниците ще спорят за общ награден фонд от 20 000 лева, който ще се разпредели между съответните спортове /мини футбол – 12 000 лв, тенис на маса – 4 500, баскетбол 3 на 3 – 3 500 лв./. Осигурено е настаняване в хотели 3* и 4* с All Inclusive, като целта на организаторите от Албена АД и Турист спорт холидейс е съвместяване на приятно летуване в прекрасните хотели на ваканционното селище с участие в престижни аматьорски спортни състезания на перфектните спортни съоръжения в комплекса.

В миналогодишното издание на ALBENA CUP участваха над 35 отбора от цяла България, които играха футбол на високо ниво.

Тази година в дисциплината Баскетбол 3 на 3 могат да участват и бивши професионални състезатели. Състезанията ще се провеждат на специална настилка за Баскетбол 3 на 3.

За всички спортове отборите и участниците могат да включат в групата си допълнителни лица /придружители/ - треньори, водачи, семейства, приятели, фенове и т.н., без участие в състезанията, които ползват настаняване по същите преференциални цени. Всеки отбор - участник или придружител, може да заяви допълнителни дни за настаняване непосредствено преди или след завършването на турнира по същите преференциални цени.


"Албена къп" ще се проведе от 4 до 8 юни.