Студент и рибар извадиха кръстовете в шабленско

С празнична Богоявленска литургия в шабленския храм „Св.свщмч Харалампий”, отслужена от отец Павел Максимов, започна честването на третия по значимост християнски празник - Богоявление.

Студент и рибар извадиха кръстовете в шабленско

Йордановден в община Шабла


Празникът се пренесе на брега на морето, на къмпинг Добруджа, където  желаещите да видят кой ще се осмели да скочи в януарските морски води бяха много. Седем мъже от Шабла - Атанас Атанасов, Тодор Узунов, Христо Арнаудов, Георги Младенов, Николай Стоянов, Станимир Статев и Владимир Панчев  се хвърлиха в морето. Кръстa извади студентът Станимир Статев.


В село Крапец смелчаците бяха четирима - братята Антон и Димитър Марчеви, които и тази година не измениха на традицията, Николай Янков и малкият Стойко Георгиев. Пръв до кръста за втори пореден път стигна рибарят Антон Марчев.


И тази година по традицията най-бързите получиха за награда икона и парична премия от 100 лева, която им връчиха кметът на общината проф. Райна Бърдарева и почелият празника областен управител Недко Марчев. От отец Павел бе осветено бойното знаме в Зенитния полигон на Българската армия в Шабла.

Освещаване на бойните знамена във Военно поделение гр. Шабла
Освещаване на бойните знамена във Военно поделение гр. Шабла