Хиляди мъже - на гинеколог; Нашенки луднаха по оферта Цици + нощен Истанбул

Властта избра БГ пистите; Мъж, спечели милион от тепавица, даде го за ръждиви железа

Хиляди мъже - на гинеколог; Нашенки луднаха по оферта Цици + нощен Истанбул

Стандарт


Властта избра БГ пистите

Властта загърби Алпите и предпочете родните писти. На Банско вече фучи президентът Росен Плевнелиев. Цял ден вчера той правеше слаломи заедно със своите синове. Гардовете на държавния глава го следваха неотклонно в планината. Сериозна конкуренция ще му бъде от днес военният министър Ангел Найденов. Той е известен сред по-първите хора със ски уменията си. Зам.-шефката на парламента Мая Манолова ще слезе от токчетата и също ще се качи на Шилигарника. Соцлидерът Сергей Станишев пък избра пистите на Боровец. Той е там заедно с цялото си семейство. Малката Дария ще вземе първите си уроци по ски, а бебето Георги ще се вози на шейна. Сред социалистите запалена скиорка е и Дора Янкова. Тя ще тества снега в Смолян. ГЕРБерката Десислава Атанасова получи от Дядо Коледа ски екипировка и също ще се развихри по родните курорти.

Монитор

Нашенки луднаха по оферта Цици + нощен Истанбул

Нашенки луднаха по екскурзия, която включва обиколка на Турция и поставяне на силикон в гърдите или лифтинг на лицето. Средната цена на такъв пакет е около 6500 лева. Сумата покрива операцията, хотела, транспорта и посещение на туристическите забележителности. Офертата се предлага от една от големите туроператорски фирми у нас. Подобни услуги са качени и на два-три сайта на компании, занимаващи се с медицински туризъм.

На сайта на една от най-популярните сред дамите фирми могат да се открият всякакви възможни пластични корекции - от присаждане на коса до избелване на вагината. В предлаганите пакети са включени освен пластичните интервенции и прегледи преди и след извършване на процедурата, всички медикаменти и анестезията, нужни по време на операцията, болничният престой и трансферите в деня на операцията от хотела до клиниката.

Труд

Хиляди мъже - на гинеколог

Поправка в здравна наредба праща мъжете със злокачествени новообразувания на простатата на диспансерно наблюдение при гинеколозите, т.е. при специалистите по женски полови болести.

За това алармираха "Труд" общопрактикуващи лекари. Те били изумени, когато се запознали с написаните поправки във важната Наредба №40. Точно тя определя основния пакет от грижи, плащани от здравната каса.

Проверка на "Труд" установи, че действително е записана такава промяна в приложение №11 към наредбата. Според новия текст излиза, че близо 3000 българи, на които годишно им се открива рак на простатата, периодично трябва да посещават гинеколог. Поправката стои на сайта на Министерството на здравеопазването (МЗ) от 4 декември т.г. А в мотивите за коригираните текстове пише, че проектът за изменение и допълнение на наредбата "е изготвен от работна група, определена със заповед на министъра на здравеопазването в която участваха и представители на БЛС и НЗОК". Актуализациите се налагали във връзка с подписването на новия Национален рамков договор за 2014 г.

24 часа

Мъж, наричан Водния дух, спечели милион от тепавица, даде го за ръждиви железа

Купища железа, някогашни части за водни централи, ръждясали камиони и машини - това са останките от милиона на 83-годишния Осман Сандалски, пръснати на красив речен завой на р. Черна край Мадан.

През 70-те години на миналия век мъжът си построил тепавица, а след това и дом край реката на пътя от Смолян за Кърджали. Затова го наричат Водния дух.

По времето на социализма бай Осман имал разрешение да работи и на частно. Тапията му била дадена от най-високо, защото две огромни предприятия в Смолян - "Родопска тъкан" и "Слънце", нямало къде да перат и тепат продукцията си - одеяла, халища, килими. На месец си докарвал по около 3000 лева.

През 1989 г. Сандалски е поне с милион в джоба и започва мащабни инвестиции. Първо навлиза в петролния бизнес, купува машини за шивашки цех, има планове дори за ВЕЦ. Действа обаче "на честна дума" и много от клиентите и партньорите му го завличат.