Наградиха най-добрите спортисти и отбори на Добрич за 2013 година

Европейският шампион и рекордьор Йордан Атанасов е спортист номер 1, за седми пореден път мъжкият състав на хандбален клуб Добруджа е отбор на годината.

Наградиха най-добрите спортисти и отбори на Добрич за 2013 година

Десетте най-добри спортисти и трите най-добри отбора на Добрич бяха тържествено наградени от кмета Детелина Николова на церемения в лоби-бара на хотел "Изида". От Община Добрич бе осигурен награден фонд в размер на 7000 лева за отличените. Общо 34 спортисти и 12 отбора бяха номинирани за наградите. След гласуване на кметския екип, общински съветници, спортни клубове и журналисти бяха определени най-добрите за 2013 година.



Йордан Атанасов

Победител в анкетата е състезателят на СКВТ "Добрич" Йордан Атанасов - републикански шампион по вдигане на тежести при децата и европейски шампион за кадети, до 15-годишна възраст. На шампионата в Клайпеда, Литва, той постави 3 европейски рекорда - в изхвърлянето, в изтласкването и в общия резултат.

Йордан Атанасов

През следващата година Йордан Атанасов ще участва на Европейското първенство за юноши до 17 години. Макар че ще бъде само на 15 години, той заяви, че целта му е да спечели нова европейска титла.

Йордан АтанасовЙордан Атанасов и неговата треньорка Жанета Георгиева

Второто място в класацията за спортист на Добрич за 2013 година спечели хандбалистът Красимир Коев - шампион на България с Добруджа и голмайстор на А хандбална група. Той остана само на 2 точки от победителя.

Красимир Коев
Красимир Коев

На трето място е волейболният талант Илия Петков, който вече успешно играе и за мъжете на ВК "Добруджа 07". Той е шампион на Висшата лига с мъжкия отбор, четвърти в страната с юношите старша възраст на "Добруджа 07", трети на Балканиадата за юноши младша възраст и четвърти на Балканиадата за юноши старша възраст с националния отбор на България.

Илия ПетковИлия Петков

В ТОП 10 следват:

Светлана Каменова от БК Добруджа
Четвърто място: Светлана Каменова от БК Добруджа

Йордан Петров
Пето място: лекоатлетът на СКЛА "Добруджа 99" Йордан Петров с треньор Николай Янков

Георги Михайлов
Шесто място: Георги Михайлов - КК Самурай с треньор сенсей Димитър Христов


Седмо място:  Георги Брайков - Карате Клуб Самурай


Осмо място: Мариян Момчев от боксов клуб Добруджа, наградата прие треньорът му Михаил Георгиев

С равни точки деветото място си поделят волейболистът Жулиен Георгиев от ВК "Добруджа 07" и лекоатлетката Радосвета Симеонова от СКЛА "Дорбуджа 99".

Жулиен Георгиев

Радосвета Симеонова
Радосвета Симеонова

Бяха връчени и три поощрителни награди - на волейболистите Илия Петков и Жулиен Георгиев за спортен талант, а на Йовка Няголова за спортист ветеран.

волейболистите Илия Петков и Жулиен Георгиев
Волейболистите Илия Петков и Жулиен Георгиев с треньорът им в мъжкия отбор на ВК "Добруджа 07" Мирослав Живков

Продължава доминацията на хандбален клуб Добруджа в анкетата за отбор на Добрич. През тази година възпитаниците на Георги Андреев по категоричен начин станаха шампиони на страната, завоювайки трета поредна републиканска титла. Освен това ХК Добруджа представя България в евротурнирите. Макар и с подмладен състав, в който се налагат много местни юноши от собствената школа, добричлии се движат уверено и в новия шампионат и отново са сред претендентите за върха.


Купата за най-добър отбор на Добрич за 2013 година бе връчена на старши треньора на ХК Добруджа Георги Андреев и голмайстора Красимир Коев

Треньорът на мъжкия състав на ВК "Добруджа 07" Мирослав Живков прие наградата за второ място в класацията за отбор на Добрич. Волейболният тим бе отличен за първото си място във Висшата лига и успешния дебют в Суперлигата.

Мъжете на КК Самурай - отбор номер 3 на Добрич за 2013 година. Каратистите от Добрич спечелиха първо място на Купа България ката отборно, второ място на държавното първенство ката отборно и първо място на меджународен турнир Албена. Наградата бе връчена на треньора сенсей Димитър Христов и капитана Георги Михайлов.