28-годишен ревнивец подпали общежитие

Млад мъж е задържан от служители от РУП-Панагюрище, след като направил опит да запали жилищна сграда.

28-годишен ревнивец подпали общежитие
Рано сутринта вчера е получен сигнал от собственичката на жилищна сграда, ползвана като общежитие. Станало ясно, че неизвестен мъж е направил опит за умишлен палеж на постройката, като залял стълбището и част от коридор със запалителна течност, съобщиха от МВР.

 

 

Незабавно към мястото са насочени екипи на полицията и пожарната. За щастие, няма пострадали хора и не са нанесени сериозни щети, тъй като огнището на пожара е потушено още преди пристигане на органите на реда. Извършен е щателен оглед от дежурна група под ръководството на разследващ полицай. След броени часове е задържан и извършителят - 28-годишният Д.К. от Панагюрище. В хода на разследването е изяснено, че основният мотив, тласнал мъжа към престъплението е ревност към бившата му приятелка, която живеела със семейството си в общежитието.

 

След солидното количество поет алкохол, вчера рано сутринта Д.К. отишъл до близка бензиностанция, купил бензин и поел към къщата, за да я подпали.

Иззети са множество доказателства, уличаващи панагюреца като извършител на дръзкото престъпление. За случая незабавно е уведомена Районната прокуратура в средногорския град, образувано е полицейско производство.