Европейски шампион и рекордьор е Спортист на Добрич за 2013 година

14-годишният Йордан Атанасов е спортист номер 1 на Добрич, отбор на годината отново е хандбален клуб "Добруджа".

Европейски шампион и рекордьор е Спортист на Добрич за 2013 година

Състезателят на СКВТ "Добрич" Йордан Атанасов е републикански шампион по вдигане на тежести при децата и европейски шампион за кадети, до 15-годишна възраст. На шампионата в Клайпеда, Литва, Данчо постави 3 европейски рекорда - в изхвърлянето, в изтласкването и в общия резултат.


Младият тежкоатлет изпревари само с 2 точки в анкетата вечния Красимир Коев - хандбалист на шампиона Добруджа и голмайстор на мъжката А хандбална група за последното първенство.

Третото място спечели волейболният талант Илия Петков, който вече успешно играе и за мъжете на ВК "Добруджа 07". Той е шампион на Висшата лига с мъжкия отбор, четвърти в страната с юношите старша възраст на "Добруджа 07", трети на Балканиадата за юноши младша възраст и четвърти на Балканиадата за юноши старша възраст с националния отбор на България.

В ТОП 10 на спортист на Добрич следват боксьорката Светлана Каменова от БК Добруджа, лекоатлетът на СКЛА "Добруджа 99" Йордан Петров, каратистите на Самурай Георги Михайлов и Георги Брайков, Мариян Момчев от БК Добруджа, а с равни точки деветото място си поделят Жулиен Георгиев от ВК "Добруджа 07" и Радосвета Симеонова от СКЛА "Дорбуджа 99".

За седми пореден път мъжкият състав на хандбален клуб Добруджа бе избран за отбор на годината. През тази година възпитаниците на Георги Андреев по категоричен начин станаха шампиони на страната, завоювайки трета поредна републиканска титла. Освен това ХК Добруджа представя България в евротурнирите. Второто място спечели мъжкият състав на волейболен клуб "Добруджа 07" - за първото си място във Висшата лига и успешния дебют в Суперлигата. Отбор номер 3 на Добрич за 2013 година е КК Самурай - мъже. Каратистите от Добрич спечелиха първо място на Купа България ката отборно, второ място на държавното първенство ката отборно и първо място на меджународен турнир Албена.

Официалното награждаване на отличените спортисти и отбори ще бъде на церемония на 18 декември от 13.00 часа в лоби-бара на хотел "Изида".