Реконструират централния площад в Шабла

Реконструират централния площад в Шабла
Kметът на община Шабла проф. Райна Бърдарева подписа договор за отпускане на безвъзмездна финансова помощ по проект „Реконструкция и естетизация на централния градски площад и околното пространство на гр. Шабла” по Програма за развитие на селските райони.

Финансовата помощ е в размер на 1 509 745,34 лв. и представлява 100 % от одобрените и реално извършени разходи, като предвиденият срок за изпълнение на проекта е до 15 юли 2015 година.


Общата му цел е подобряване на физическата среда в община Шабла. Реконструкцията и естетизацията на централния градски площад нa Шабла е предпоставка за осигуряване на по-високо качество на живот и нови възможности за икономическо и социално развитие.


Проектът предвижда подмяна на настилките и вертикална планировка, подмяна на уличните осветителни тела, изграждане на парково осветление, изграждане на подобекти, подмяна на преминаващи подземни инфраструктури, изграждане на резервни подземни трасета, обзавеждане и оборудване на пространството. Ще бъде  оформено открито площадно пространство пред паметника на площада, форум, декоративен фонтан, перголна алея, водна каскада, паркинг, място за разполагане на временна сцена, озеленени площи.


Коментирай

Споделете в социалните мрежи:

Google+