Утре ще грейне коледната елха в Каварна

Утре, 5 декември, в 17 часа официално ще грейне коледното дърво на площада в центъра на Каварна. Събитието ще бъде последвано от спектакъла „Професия лъжец” на Теди Москов в изпълнение на актьорите от Държавен куклен театър Варна, от 18 ч. в салона на читалище „Съгласие”.

Утре ще грейне коледната елха в Каварна

Коледният и Новогодишен културен календар на община Каварна започва още днес, сряда, в 16 часа с концерт на деца от ЦДГ „Детелина” в салона на читалище „Съгласие”. Коледната изложба „Традиция от глина” на школите „Керамика” и „Изобразително изкуство” при ОДК – Каварна ще бъде открита на 12 декември от 17 часа в Ритуалната зала. На 13 декември от 17.30 часа в Арт клуб „Ретро” предстои церемонията по награждаване „Спортист на годината”. Във фоайето на читалище „Съгласие” ще бъде подредена изложба „Писмо до Дядо Коледа” на деца от детските градини, която ще бъде открита на 16 декември от 17 часа. Празничният коледен концерт ще се състои на 18 декември от 18 часа в читалище „Съгласие”. На 20 декември от 18 часа читалището ще събере желаещите да се насладят на шоу-спектакъла на клуб „Флорета” - „Танцуващи звезди”, със специалното участие на Део и Лео и професионалистите на „Dancing stars”.


По традиция и тази година от 16 до 20 декември от 17 до 18 часа във фоайето на читалище „Съгласие” ще идва Дядо Коледа, който ще раздава лакомства на всички деца, пожелали да се срещнат с него или да си направят снимка за спомен.

Кулминацията на програмата ще е празничната новогодишна нощ - 31 декември, когато гости и жители на града ще могат да се радват на изпълненията на Tim Ripper Owens и Б.Т.Р. Новогодишният концерт ще започне в 22.00 часа на площада в центъра на града.