Коледната елха на Добрич грейва в понеделник

Коледната елха на Добрич грейва в понеделник
На 2 декември в 17.30 часа кметът Детелина Николова ще запали светлините на единадесетметровото коледно дърво на Добрич.

По традиция общината украсява дървото на площад „Демокрация”. В понеделник символът на Коледа ще грейне с гирлянди, топки и играчки, разноцветни лампички, а на върха ще засияе светеща звезда.


Малко преди това, в 17.00 часа, в Художествена галерия ще бъде открита изложба „Духът на Коледа” с експонати, изработени от децата в целодневните детски градини. С помощта на учители и родители, малките палавници са изработили коледни картички и сурвакници, подредени в залата ”Работилничка за въображение”. Децата от ІV група на ЦДГ№27”Славейче” ще поздравят присъстващите деца и гости с коледни песни и стихове. За всички участници в изложбата са осигурени награди.


Заедно със запалването на елхата Община Добрич е подготвила коледна програма с изпълнения на актьори от Кукления театър.


Тази година Дядо Коледа ще пристигне с кабриолет.


Добрият старец и неговата свита ще бъдат на площад „Демокрация” и ще зарадват над 400 малчугани от детските градини и ученици от началните класове на училищата. За всички тях Дядо Коледа ще развърже чувала с коледни лакомства, осигурени от Общината.


Целият месец декември е изпъстрен с много коледни концерти и събития, които ще създадат истинска празнична атмосфера.


Коментирай

Споделете в социалните мрежи:

Google+