Тафо Великов - на върха на класация за българска музика

Поредно признание за изкуството на талантливия музикант от Добрич, известен с артистичния псевдоним Digital Nottich

Тафо Великов - на върха на класация за българска музика

Песента на Станислав Великов "Gaidastep" от вчера е качена в най-големия портал за българска музика Music Space и предизвика огромен интерес. За изминалия ден етно дъбстеп парчето на добричлията бе на трето място по брой гледания, а днес вече е на второ. Класацията се разделя още на 4 основни подкатегории по музикален жанр - рок, хип-хоп, поп фолк и поп. Иммено към последния (поради липса на раздел за електорнна музика) спада и "Gaidastep", заемайки безапелационно първото място.



Днес единстеното по-гледано видео е "Корпус за бързо реагиране" на Били Хлапето и Лексус.

Прави впечатление, че Станислав Великов изпреварва в класацията на Music Space имена като Ice Cream, Криско и Орлин Павлов, пуснали новите си хитове само преди дни.

Новият уебсайт на музиканта е още една гореща новина от днес. Той е на нов адрес taffovelikoff.eu и е на два езика - английски и български. Музикалният каталог съдъжа цялата музика, която Тафо Великов е издавал и всички парчета могат да бъдат свалени свободно. Секцията с миксове съдържа всички свежи селекции, които той е подбрал и са на постоянно разположение за онлайн стриймване. Всеки месец ще бъде публикуван и нов епизод на неговия подкаст, който ще бъде под формата на от 40 до 60-минутен микс, два епизода, от които са вече на разположение.

Станислав Великов е един от най-талантливите и креативни музиканти на Добрич. Преди година той издаде албума "Enter My World", съдържащ 14 парчета. В следващите месеци последва огромно световно признание на творчеството на добричлията. Негови песни бяха включени в трите компилации Ethnostep на немския лейбъл "Subbass Records". В тях са подбрани най-добрите песни от цял свят в този стил музика - комбинация от модерно електронно звучене и стари автентични етно мелодии. Парче на Станислав е включено в саундтрака на немски филм. Той е пускал на утвърдени фестивали в България.

Вижте клипа към песента на Digital Nottich "Gaidastep", която е от албума му "Enter My World":