В Добрич започват кандидат-студентски изпити за Пловдивския аграрен университет

Кандидат-студентски изпити по биология за прием в Аграрния университет – Пловдив, ще се проведат в Професионалната гимназия по аграрно стопанство (ПГАС) в Добрич и в гр. Ген. Тошево на 26 и 27 март, съобщи директорът на учебното заведение инж. Господин Господинов.

В Добрич започват кандидат-студентски изпити за Пловдивския аграрен университет

В гимназията в Добрич вече е пристигнал справочник, в който са указани специалностите, по които могат да се обучават бъдещите студенти. Предстои деканът на Агрономическия факултет към Пловдивския аграрен университет доц. Божан Божинов да посети както ПГАС, така и други училища в Добричка област. Визитата му ще бъде във връзка с кандидат-студентската кампания на висшето учебно заведение.

Припомняме, че Общинският съвет в Добрич даде съгласие за разкриването на колеж в добруджанския град към Аграрен университет – гр. Пловдив.


 

В него бъдещите студенти ще се обучават в редовна и задочна форма в степен „професионален бакалавър”, професионално направление „Растениевъдство”, специалност „Агробизнес” и професионално направление „Икономика” в продължение на 3 години.

 

Висшето учебно заведение има сключени рамкови договори с Добруджански земеделски институт – град Генерал Тошево, както и с Професионална гимназия по аграрно стопанство за предоставяне на материална база.