Волен Сидеров и Мартин Димитров се скараха в ефир

Лидерът на „Атака" Волен Сидеров обвини сините, че са получавали преди изборите пари от ЧЕЗ. Мотивът му беше, че Росен Йорданов, директор на дирекция „Експлоатация и поддържане" в ЧЕЗ, бил мажоритарен кандидат на СДС на изборите.

Волен Сидеров и Мартин Димитров се скараха в ефир
Нито една стотинка от ЧЕЗ не е влязла в касата на СДС, отговори му лидерът на партията Мартин Димитров, който беше включен по телефона в предаването на Нова телевизия. Той поиска Сидеров или да представи документи, с който да докаже твърденията си или да се извини публично.

 

Освен това двамата влязоха в остър спор и заради одитен доклад на ДКЕВР за ЧЕЗ. Сидеров набеди Димитров, че в качеството си на председател на парламентарната комисия по икономическа политика е скрил доклада. Димитров му отговори, че лично е поискал от председателя на ДКЕВР да получи одита и е информирал депутатите, че могат да го четат. Председателят на регулатора Ангел Семерджиев обаче писмено ме уведоми, че нямам право да разпространявам копия от доклада, защото това би попречило на разследването, мотивира се Димитров и обвини Сидеров в безобразни лъжи.


Сините са рекетьори, защото те искаха три министерства да вземат. Икономическото и финансовото, защото претендират, че са експерти в тези области. Нахалството и наглостта на сините продължава по този начин - рекетьорски да извиват ръце, коментира Сидеров. Той настоя, че „Атака" остава предвидим партньор на ГЕРБ, защото не желае да се дестабилизира страната.