„Бестрейнинг” ООД приключи успешно проект по схема „Безопасен труд” по ОП РЧР

„Бестрейнинг” ООД изпълни успешно проект по схема за безвъзмездна финансова помощ BG051PO001-2.3.02 „Безопасен труд“, Договор № ESF -2302-03-13001 в рамките на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”, съфинансирана от Европейския социален фонд.

„Бестрейнинг” ООД приключи успешно проект по схема „Безопасен труд” по ОП РЧР

Успешната реализация на проекта подкрепи „Бестрейнинг” ООД в процеса на надграждане и подобряване на условията на труд. Целите на проекта “Подобряване на условията на труд и повишаване здравния статус  на служителите чрез  модернизация на работните помещения и въвеждане на международния стандарт за безопасен труд  BS OHAS 18001:2007” бяха да се подобри микроклимата в работните помещения, чрез модернизация на оборудването; да се повиши компетентността в областта на безопасните условия на труд в дружеството; да се подобрят условията на труд на служителите; да се подобри ефективността на работа чрез разработване и внедряване на стандарти за безопасна работа.



Проектът бе с размер на финансиране 82 170 лв., а периодът на реализация на дейностите – 12 месеца, от 1 ноември 2012 г.  до 31 октомври 2013 г. В рамките на изпълнението на проекта е разработен Анализ на състоянието и проектирането на организацията на трудовата дейност в „Бестрейнинг” ООД  и е проведено обучение за безопасна работа на 30 служители.

Допълнително, в компанията е внедрен сертификат съгласно система за управление съгласно BS OHSAS 18001:2007 и е повишена информираността сред заетите лица относно новостите, свързани с прилагането и осигуряването на безопасни и здравословни условия на труд, спрямо европейските и национални стратегии.

Крайният резултат от изпълнението на проекта е подобряване на условията на труд на заетите в „Бестрейнинг” ООДи подкрепа за постигане на още по-високи резултати при изпълнение на служебните задължения. Успешното изпълнение на дейностите и постигнатите резултати водят също така и до утвърждаване принципите за безопасност и здраве на работното място и стимулират, както наетия персонал, така и компанията да надградят резултатите от проекта чрез бъдещи дейности, свързани с подобряване на условията на труд в „Бестрейнинг” ООД.

Цялостната реализация на проектните дейности помогнаха „Бестрейнинг” ООД да прилага и популяризира наложените добри практики в сферата на безопасните условия на труд.

Този документ е създаден с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”, схема за безвъзмездна финансова помощ BG051PO001-2.3.02, от Европейския социален фонд,за изпълнението на проект № ESF -2302-03-13001 – “Подобряване на условията на труд и повишаване здравния статус  на служителите чрез  модернизация на работните помещения и въвеждане на международния стандарт за безопасен труд  BS OHAS 18001:2007”.