Стефани Маринова от Студио за поп-рок певци „Сарандев” печели стипендия

Първи ноември - Денят на народните будители, бе особено щастлив за Стефани Маринова от Студио за поп-рок певци „Сарандев” при Младежки център - Добрич. Тя с радост научи, че е в списъка на спечелилите стипендии за учебната 2013/2014 година по проекта „1000 стипендии” на фондация „Комунитас”.

Стефани Маринова от Студио за поп-рок певци „Сарандев” печели стипендия

Стефани се състезава с младежи от цялата страна в област Музика - раздел Вокални изпълнители и премина през два трудни етапа на пресяване на кандидатите. В първия етап се представи с есе, демозапис с нейни изпълнения на българска и чужда песен, и препоръка, написана от вокалния й педагог Елена Карабельова. Вторият  етап се проведе на 13 октомври в Националното музикално училище „Любомир Пипков” в София. Там Стефани представи на живо други две песни и събеседва с комисията, натоварена с отговорната задача да избере най-талантливите и целеустремени  млади певци и инструменталисти сред допуснатите до втори тур.



Конкурсът по проект „1000 стипендии” се провежда за седма поредна година. Този проект е създаден да оказва финансова и конкултантска подкрепа на ученици от среден и горен курс, които демонстрират интерес към учението, талант в сферата на обществените, естествените науки и изкуството, и желание за бъдещо личностно развитие. Отпуснатите стипендии включват 500 лева за цялата учебна година и допълнителни 200 лева под формата на ваучер за закупуване на книги.

Стефани Маринова е ученичка от седми клас в ХГ „Св. Св. Кирил и Методий” и е особено благодарна на своята класна ръководителка  г-жа Власева, която инициира участието й в конкурса „1000 стипендии”.