Пробация за 19-годишен неправоспособен водач

Наказание пробация с две пробационни мерки за срок от 24 месеца наложи Районен съд – Балчик на 19-годишния Р. Ю. К. от село Оброчище, община Балчик.

Пробация за 19-годишен неправоспособен водач

Определени са му пробационните мерки задължителна регистрация по настоящ адрес и задължителни периодични срещи с пробационен служител.   



Съдът разгледа и одобри сключеното между него и Районна прокуратура – Балчик споразумение за решаване на наказателното му дело в досъдебното производство. Със споразумението Р. К. е признат за виновен в това, че на 18 септември около 9.30 часа в местността „Равна гора” по асфалтов път в полигона от посока главен път 1-9 е управлявал лек автомобил "Пежо 405" без да притежава свидетелство за управление на моторно превозно средство в едногодишния срок от наказването му по административен ред с наказателно постановление на Началника на Районно управление Полиция – Албена за такова деяние.    

Обвиняемият заяви пред съдебния състав, че е съгласен със споразумението и се отказва от по-нататъшно разглеждане на делото му по общия ред.    

Одобреното от Районен съд – Балчик споразумение има последиците на влязла в сила присъда.