Балчишкият Черноморец няма да се яви на утрешния си мач

Поради писмено заявление от страна на „ФК Черноморец"-Балчик, че няма да се явят на срещата от XVII на първенството на Източната „Б" група, то срещата Черноморец/Балчик/-Спартак/Пловдив/, предвидена по програма на 26.02.2011, няма да се играе, обяви днес Спортно-техническата комисия на БФС.

Балчишкият Черноморец няма да се яви на утрешния си мач

Същата комисия преди това реши молбата на „ФК Черноморец"-Балчик за отлагане на срещите от XVII и XVIII кръг на първенството на Източната „Б" група срещу отборите на „ПФК Спартак"-Пловдив и „ФК Лудогорец"-Разград да не се удовлетворява и въпросните срещи да се играят по програма.


 

В балчишкия клуб все още се надяват да намерят поне необходимите средства за доиграване на сезона. Преди седмица общинският съвет на белия град спря финансирането на тима. Петият в Източната Б група веднага остана без футболисти и треньор и сега последната надежда на Черноморец е да намери минимум средства, с които да довърши сезона и да се оцелее в групата, благодарение на факта, че след отказа на Дунав и Равда няма да има изпадащи отбори.

 

Спортно-техническата комисия на БФС реши още, че за да бъдат всички отбори равнопоставени, при напускането на първенството от „ФК Дунав"-Русе всички резултати от изиграните от отбора срещи се анулират и няма да се вземат предвид при класирането на отборите. По аналогичен начин ще се постъпва и в бъдеще, ако в хода на първенството друг отбор се откаже или бъде изваден от състава на двете „Б" групи.