Миро е лице на благотворителната кампания на читалище "Йордан Йовков"

Читалище „Йордан Йовков” отчита първите благотворителни средства за преобразяването си

Миро е лице на благотворителната кампания на читалище "Йордан Йовков"

4675 лева събра читалище „Йордан Йовков” от търг и томбола, на благотворителна вечер, в подкрепа на започващия през май догодина мащабен проект за цялостния му ремонт. Общата сума на финансовото участие на читалището е 297 462 лв. Това е поредното мероприятие в инициативата „Моето читалище”, която търси подкрепата на гражданите, на бизнеса, на институциите на Добрич за реализирането  на проекта. Целта е най-голямото читалище в страната да стане и най-функционално за новите дейности, които залага в програмата си – освен обучението на деца, да предлага и услуги на родителите им, да бъде в помощ на започващите бизнес. И още други съвременни профили ще имат подкрепа в лицето на духовната крепост на Добрич, обещават от настоятелството.



Председателят на читалищното настоятелство Юлия Стаматова спечели в томболата бутилка марково шампанско. Тя заяви, че ще я отвори на тържеството за откриването на новото читалище, каквото то ще стане реално след ремонта му отвън и отвътре. Добави, че вярва, че каузата ще бъде подкрепена от добричлии, местния бизнес и други организации.

Лице на кампанията е Миро. В плакат, който е разпространен в Добрич, той казва следното: „Тук, в читалище „Йордан Йовков” за първи път осъзнах, че принадлежа на сцената. Това е домът на знанието, културата и творчеството за моето поколение. Това е читалището на децата на Добрич. Да напишем тази глава от историята на града заедно, защото това е нашата история. Това е нашето читалище.”

Инициативата „Моето читалище” придоби популярност в Добрич и така – да превърнем грозното пате, каквото е сега читалището, в красивия лебед, но тази приказка, трябва да си напишем сами - казват от настоятелството. Залагат на това, че почти няма гражданин на Добрич, който да не е казал за читалище „Йордан Йовков” – моето читалище.