Хванат да гледа мара за 40 бона се разбра за условна присъда

В Районен съд – Балчик в сряда ще бъде разгледано предложеното от Районна прокуратура – Балчик споразумение за решаване в досъдебното производство на наказателното дело срещу 47-годишния О. Ст. Др. от град Балчик.

Хванат да гледа мара за 40 бона се разбра за условна присъда

Със споразумението се предлага той да бъде признат за виновен в извършване на две престъпления - за това, че на 6 август в оранжерия, изградена в двора на дома му е отглеждал 130 растения, засети в пластмасови кофички – марихуана, с нетно тегло 7038 грама, на обща стойност 42 228 лв, а в кухненско помещение в дома си е държал марихуана с нетно тегло 20 грама на стойност 120 лв.



Със споразумението О. Др. приема да му бъде наложено за първото деяние наказание условно лишаване от свобода за срок от 8 месеца с 3 години изпитателен срок. За второто деяние се иска наказание условно лишаване от свобода за срок от 3 месеца с 3 години изпитателен срок. Държавното обвинение и обвиняемия са се споразумели като общо наказание да му бъде определено по-тежкото – 8 месеца условно лишаване от свобода, чието изтърпяване да бъде отложено с 3 години изпитателен срок.    

О. Др. декларира, че е съгласен с постигнатото споразумение и доброволно се отказва от по-нататъшно разглеждане на делото му по общия ред.    

Ако Районен съд – Балчик го одобри, то ще има последиците на влязла в сила присъда.