Осъдиха на пробация двама прекупвачи на метали

Районен съд – Балчик одобри споразумение на двама обвиняеми от област Ямбол с прокуратурата.

Осъдиха на пробация двама прекупвачи на метали

Районен съд – Балчик одобри постигнатото между 35-годишния Л. Д. Хр. от с. Бояново, община Елхово и 21-годишния Хр. Ат. П. от с. Калчево, община Тунджа, споразумение с Районна прокуратура – Балчик за решаване в досъдебното производство на наказателно им дело.

Със споразумението те се признават за виновни в това, че на 16 април тази година в село Оброчище са изкупували отпадъци от черни и цветни метали без лиценз – разрешение, като такъв се изисква по Закона за управление на отпадъците. Те са изкупили 500 кг железни отпадъци на стойност 210 лв.

С одобреното от съда споразумение на двамата е наложено наказание пробация. Л. Хр. ще търпи две пробационни мерки – задължителна регистрация по настоящ адрес за срок от 8 месеца и задължителни периодични срещи с пробационен служител за същия срок. На Хр. П. са определени пробационни мерки – задължителна регистрация по настоящ адрес за срок от 6 месеца и задължителни периодични срещи с пробационен служител за същия период.

Двамата декларираха пред Районен съд – Балчик, че признават вината си, доброволно са подписали споразумението с Районна прокуратура - Балчик и са съгласни с неговите последици на влязла в сила присъда.