Миниоранжерия за отглеждане на канабис разкриха шуменски полицаи

Дрогата била отглеждана в имот в с. Салманово. Трима са задържани.

Миниоранжерия за отглеждане на канабис разкриха шуменски полицаи

В хода на предприетите от служители на РУ „Полиция”-Шумен действия за противодействие на отглеждането и разпространяване на наркотични култури претърсване било извършено в къща в с. Салманово. Полицаите установили, че помещение на приземния етаж е превърнато в оранжерия за отглеждане на канабис. То било изолирано и оборудвано с техника за отопление, вентилация и осветление. Иззети са 90 саксии със засети растения, които при направения полеви наркотест реагирали като канабис.



В имота са задържани Н.А. /24 г./ и Л.И. /25 г./ от Шумен. Служителите на реда извършили претърсване и на паркиран пред къщата лек автомобил „Рено” с шуменска регистрация, ползван от 25-годишния мъж. Там били открити две пакетчета, съдържащи суха тревиста маса, както и още оборудване, необходимо за отглеждането на наркотичните растения. В хода на разследването било изяснено, че имотът е предоставен за ползване на наркопроизводителите от 26-годишния техен съгражданин И.К., който също е задържан.


След изтичане на 24-часовите мерки за задържане с прокурорско постановление на тримата мъже са наложени мерки за неотклонение „парична гаранция. Те са привлечени като обвиняеми за престъпление по чл. 354 В от НК. Работата по образуваното досъдебно производство продължава.