ВМРО - Добрич: Претенциите на мюфтийството към ОУ Христо Смирненски са недопустими, безпочвени и неоснователни

ВМРО - Добрич изразява своето възмущение от поредното нагло посегателство на Главното мюфтийство към български имоти.

ВМРО - Добрич: Претенциите на мюфтийството към ОУ Христо Смирненски са недопустими, безпочвени и неоснователни

Ето и пълният текст на декларацията на войводите:


"Изненадани сме от недопустимите, безпочвени и неоснователни претенции на мюфтийството към сграда в двора на ОУ „Христо Смирненски” в Добрич. Смятаме, че е абсолютно недопустимо да се посяга на собственост, която се използва са образователни цели. Това е провокация спрямо българското образование. Сградата, за която без каквото и да е правно или морално основание претендира мюфтийството се използва активно в учебния процес. Тя е необходима на училището за нормалното провеждане на учебните занятия, с оглед недостатъчния сграден фонд.
ВМРО има своята принципна позиция относно т.нар. „вакъфски имоти” и от години се противопоставя на неоснователните претенции на Главното мюфтийство към над 100 български имоти в различни градове на страната ни. Заявяваме, че както в цялата страна, така и в Добрич ВМРО ще брани българските имоти от посегателствата на мюфтийството с всички разрешени от закона средства.
Призоваваме българската съдебна система да покаже, че е пазител на законността в държавата и да защити училищната сграда, както и останалите български имоти от посегателствата на Главното мюфтийство."