Ясни са финалистките на сингъл и шампионките на двойки на Albena Open

Ясни са финалистките на сингъл и шампионките на двойки на Albena Open
Далия Зафирова и Ева Вакано
Държавната шампионка за жени в зала и отборно Борислава Ботушарова и първата й братовчедка Вивиан Златанова ще спорят за титлата на международния турнир в Албена, който е с награден фонд 10 000 долара.

Ботушарова


Третата поставена Ботушарова се наложи с 6:3, 6:3 над водачката Изабелла Шиникова и за втора поредна седмица стига финал на турнир след успех над първата поставена. 18-годишната пазарджиклийка спечели титлата във Варна, след като на полуфинал отстрани Диа Евтимова.


В другия полуфинал Златанова надделя над Десислава Златева с 6:3, 5:7, 6:4. В решителния трети сет Златева проби за 3:2 гейма и имаше точка за 4:2, но Вивиан я отрази, върна пробива, а после направи още един, за да достигне до първия си финал в турнир на ITF за жени.


Ботушарова и Златанова тази година играха няколко пъти, като първата им среща беше на финала на държавното в зала. Борислава спечели всичките двубои, но в по три сета.На финала на двойки Далия Зафирова и холандката Ева Вакано се наложиха над Лина Гьорческа (Македония) и Камелия Христеа (Румъния) с 4:6, 6:2, 10-8.
Коментирай

Споделете в социалните мрежи:

Google+