Условна присъда за кражба на напоителни съоръжения

Наказание 3 месеца условно лишаване от свобода с 3 години изпитателен срок наложи Районен съд – Балчик на 39-годишния М. Ст. Д. от село Кранево.

Условна присъда за кражба на напоителни съоръжения

Той бе признат за виновен в това, че на 30.03.2011 г. в землището на село Кранево, след предварителен сговор с друго лице от селото, чрез използване на лек автомобил „Тойота Ленд Круизер” отнел 6 главини с джанти от дъждовална лентова инсталация и 6 специални външни гуми от същата инсталация, които не са се намирали под постоянен надзор и са на стойност 948 лв., като вещите са възстановени на собственика.

Районен съд – Балчик постанови да се отнеме в полза на държавата джип „Тойота Ленд Круизер”, собственост на подсъдимия.

Пресцентърът на съда припомня, че според обвинителния акт М. Д. и второ, осъдено лице, се срещнали случайно около 19,30 ч. на 30.03.2011 г. пред дома на подсъдимия. Другият споделил, че в близост до помпената станция на Кранево, до резерват „Балтата”, е открил докато събирал охлюви елементи от напоителна система. Той предложил на М. Д. да ги натоварят на личния му автомобил и да ги продадат в пункт за изкупуване на отпадъци от черни и цветни метали.

Подсъдимият взел от свой познат автомобилно ремарке, което прикачил към личния си автомобил „Тойота Ленд Круизер” и отишли на местопроизшествието.

Около 20,30 ч. те натоварили в автомобила и в ремаркето 6 главини с джанти от дъждовална лентова инсталация ИДЛ-100 и 6 специални външни гуми от същата. Разследването е установило, че всичко това е собственост на гражданин на Варна.

Двамата потеглили в посока Кранево, но около 22 ч. били спрени за проверка от органите на реда. Полицейските служители видели въпросните вещи и попитали какъв е произходът им, но не получили обяснение.

Присъдата на Районен съд – Балчик подлежи на обжалване и протест пред Окръжен съд – Добрич.